Home

Tijden en prijzen

Informatie

Contact

Wisselexposities

Groepsarrangementen

Bezoekvoorwaarden

English France Deutsch

Steun het museum en koop hier uw boeken

Vrienden v/h museum

Werken in het museum

Museumwinkel

Kids/ Educatie

Klederdracht

Stad Goes

Merklappen

Waar Wezen Waren

Watersnoden

Schutterij

Exposities:

Archief Exposities

"Hoe speelgoed uit Goes verdween"

Visser 176 jaar familiebedrijf


Tot en met 6 januari 2014 is er een deel uit de speelgoedcollectie van Vissertoys uit Goes van de afgelopen 50 jaar te zien. Ook wordt in de expositie de historie van het familiebedrijf uitgelicht. Vissertoys startte in 1836 als kleine winkel waar men eigenlijk alles verkocht. Reeds meer dan 100 jaar verkoopt Vissertoys speelgoed maar op 31 juli 2012 sloot de winkel zijn deuren en gaat Vissertoys verder als webshop.

Geschiedenis Vissertoys

In 1836 begon de familie Visser een winkel op de hoek van de Lange Kerkstraat en de Papegaaistraat te Goes. Men startte met een kleine winkel waar men eigenlijk van alles verkocht. Vanaf 1930 kwam de nadruk steeds meer te liggen op huishoudelijke artikelen en speelgoed. Arie & Nel Visser en hun zoon Marco besloten in 1990 uitsluitend speelgoed te gaan verkopen. Sindsdien is de winkel uitgegroeid tot een speelgoedwinkel die geheel zelfstandig inkoopt. Een echt familiebedrijf van vader op zoon. Na 176 jaar sloot Vissertoys in 2012 de winkel aan de Lange Kerstraat in Goes. Daarmee komt een einde aan de op één na oudste winkel van Goes. Vissertoys verkoopt nu alleen nog speelgoed via de webshop. Vissertoys stond bekend om de vele merken die zij hebben verkocht.

Speelgoed

De expositie is een feest van herkenning. Wat was uw favoriete speelgoed? Kent u de Schildpadpoppen van vroeger nog of de treinen van Märklin? Vele bekende merken zoals Dinky Toy, Steiff, Scalextric, Jumbo & Meccano vindt u terug in de expositie.

Huidige wisselexposities:

Hoe speelgoed uit Goes verdween

Klik op link om naar expositie te gaan