0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN LEZING “THE AMERICAN DREAM” - AMERICAN REALISM 1945-2017
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR MUSEUMWINKEL GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Maandag 19 februari 2018     19.30 - 21.30 uur

Een absolute primeur; dat is de dubbeltentoonstelling "The American Dream - American realism 1945-2017" die momenteel gelijktijdig in het Drents Museum in Assen en in de Kunsthalle in Emden (Duitsland) te zien is. Niet eerder was er een dergelijk uitgebreid overzicht van het Amerikaanse realisme in Europa te bewonderen. En niet eerder sloegen twee musea op internationaal gebied de handen ineen voor één grote tentoonstelling. Het Drents museum toont kunst uit de periode 1945-65, en in Emden vindt u kunst van 1965 tot nu. Deze unieke tentoonstelling wilt u niet missen, en dus biedt Art & Leisure, in samenwerking met Historisch Museum de Bevelanden, u een tentoonstellingslezing waarin werken uit beide locaties de revue passeren.

De lezing wordt gegeven door drs. Birgitte Mommers en vindt plaats op maandagavond 19 februari 2018 van 19.30 tot 21.30 uur in het auditorium van het museum, Singelstraat 13 te Goes.

Prijs € 10,00 pp, incl. consumptie. Aanmelden voor de lezing via secretariaat@hmdb.nl   
Vrienden van het museum en vrijwilligers ontvangen 10% korting.

Bij Amerikaanse kunst wordt al snel gedacht aan de Pop-art met onder meer de veelkleurige zeefdrukken van soepblikken of Marilyn Monroe, gemaakt door Andy Warhol. Maar er bestaan ook andere stromingen, zoals het hyperrealisme van Richard Estes, of de prachtige sferische schilderijen van Edward Hopper. Deze realistische kunst biedt ons een fascinerend inzicht in 'the American way of life'.

Dat is precies de insteek van deze tentoonstelling: de circa 200 kunstwerken zijn het uitgangspunt bij het onderzoeken van de Amerikaanse cultuur en levenswijze. Om het verhaal van Amerika's politiek, sociale bewegingen en geschiedenis te completeren, worden de kunstwerken aangevuld met video- en muziekfragmenten op zaal. Het is een ware totaalbeleving.


Tijdens deze lezing hoort u het verhaal van het Amerika van na de Tweede Wereldoorlog, een verhaal verteld aan de hand van de realistische kunst van onder anderen Edward Hopper, Andy Warhol en Roy Lichtenstein. U geniet van de mooiste werken van de tentoonstelling, en ontdekt tegelijkertijd wat deze kunst nou zo Amerikaans maakt.

Komt u zich ook onderdompelen in 'the American way of life?